چاپ عکس

توضیحات:

  • به نام خدا

    عکس قدمتی چند قرن در دنیا دارد و در قرن 19 زمان حکومت ناصرالدین شاه وارد ایران شد. از آن روز به بعد این صنعت هر رو پیشرف داشته. روش های اولیه عکسی مخصوصا چاپ عکس کاملا منسوخ شده و به سوی چاپ دیجیتال رفته است. امروزه پا را فراتر گذاشتند و سراغ چاپ آنلاین عکس رفته اند.

    تاریخچه پیدایش چاپ عکس در ایران

    شاید برایتان جالب باشد ،پیدایش این صنعت برای اولین بار در  در ایران به  دوران  سلطنت محمد شاه بازمیگردد.

    کتاب هایی که برای اولین بار با عکس همراه بودند


    1-کتاب لیلی و مجنون:

    این کتاب توسط مکتبی در سال 1259،به تحریر درآمده بود.4تصویری که در این کتاب دیده میشود توسط دست انسان رنگ آمیزی شده اند.

    2-دیوان فضولی بغدادی:

    این کتاب نیز در سال 1264،حاوی 20،تصویر بود و به چاپ رسید.

    3-کتاب روضه المجاهدین:

    در سال 1286 حاوی 8تصویر بود و به چاپ رسید.

    *امروزه تمام روزنامه هایی که مشاهده میکنید با چاپ عکس همراه هستند اما اولین روزنامه ای که متن. روزنامه را با عکس همراه کرک روزنامه ی وقایع اتفاقیه بود که از شماره 470به بعد به یک روزنامه مصور تبدیل شد.!

    اولین افرادی که عکاسی را فراگرفتند:


    آقا میرزا عبدالمطلب و شاگردش آقا میرزا ابوتراب از جمله کسانی بودند که صنعت چاپ عکس را در ایران رواج دادند.آقا میرزا عبدالمطلب نقاش اصفهانی با تصمیم نهایی سران دولت به فرنگ فرستاده شد و پس از بازگشت او شاگردش  آقا میرزا ابوتراب علاقه ی بسیاری به آموختن این هنر نشان داد و در مکتب استاد برای یادگیری عکاسی نشست.

    زمانی که ایرانیان مشغول چاپ مصور بودند اروپاییان نیز عکس های خود را روی چوب می کردند و از روی مدل ساخته شده توسط تیزاب به چاپ عکس می پرداختند.

     

    ناصرالدین شاه یک عکاس حرفه ای!
    پیدایش عکاسی و روش های مختلف  عکاسی در ایران پس از گذشت سه سال از رواج عکاسی در کشور فرانسه شکل گرفت. بیشتر تجهیزات عکاسی و دوربین های مختلف و وسایل چاپ عکس توسط اروپاییان در قالب هدیه به دست ناصرالدین شاه می رسید.

    تاریخ نگاران،دوره ی شکوفایی صنعت چاپ عکس و عکاسی را سلطنت 50 ساله ی حکومت ناصرالدین شاه میدانند،این پادشاه هنرمند به عکاسی علاقه مند گردید و اولین عکاسخانه ایران را در کاخ گلستان افتتاح کرد.

    این دوره شکوفایی صنعت عکس مقارن با قرن 19 میباشد.

     

    انواع روش های چاپ عکس در سده ی اخیر:

    1-چاپ عکس مستقیم

    2-چاپ عکس به صورت بزرگنمایی یا آگراندیسور

    *این انواع چاپ عکس دارای معایبی بودند: مثلا وقتی عکاس برای ظاهر کردن عکس خود را در داروی مخصوص که پس از مرحله ی نوردهی بود قرار میداد زمان بسیاری را برای بدست آوردن تصویر مورد نظر خود باید مصرف میکرد هم چنین پس از این مرحله نیز که عکس به ظهور کامل می رسید باید به شست و شوی عکس میپرداخت برای خشک کردنش یا آن را بجایی توسط گیره آویخت که پس از مدت زمانی طولانی خشک میشد به این مرحله تاب دادند می گفتند و یا با صرف هزینه ی بسیار زیاد دستگاه خشک کن تهیه می کرد تا از مرحله ی تاب دادن عکس جلوگیری کند .

    برای چاپ رنگی نیز از اگراندسبون استفاده میکردند که باید با نصب فیلتر رنگی مناسب و تهیه و تشخیص غلظت مناسب عکس را در آن قرار میدادند که خستگی و هزینه زیادی را برای عکاس به همراه داشت.

     

    سهولت عکاسی و چاپ عکس در قرن حاضر!

    با ورود عصر فناوری و ارتباطات در جهان و گسترش روز افزون رایانه ها و اینترنت ،استفاده ی مردم جهان از شبکه های مجازی و اینترنتی برای سهولت ارتباطات،روش های سنتی عکاسی جای خورا به روش های مدرن و امروزی داده اند،امروزه همه ی افراد ،پیر،جوان،کودک ،زن ،مرد ،….میتوانند با تلفن همراه خود یا تبلت از لحظات به یاد ماندنی آن عکس بگیرند ، و حتی به سرعت عکس گرفته شده را چاپ شاسی کنند.

    برخی از این عکس ها به حدی خاطره انگیز میباشند و خاطره ی آن روز به یاد ماندنی را برای ما زنده میکنند که ما دوست داریم با چاپ عکس به آنان اعتبار ببخشیم.اما هیچکس دوست ندارد وقتی در مسافرت یا ساحل دریاست و با دوستان و خانواده  خود در حال تفریح است آنها را رها کند و ترافیک و مسیر را تحمل کند تا به صرفه هزینه و زمان بسیار خود را به یک عکاسی برساند تا عکسش را چاپ کنند.


  • تهیه و تنظیم توسط نَما نِما
    تماس : 09133025634
    انتشار مطلب در :