واردات ماشین الات دست دوم به کشور
توضیحات:
-
به نام خدا
آیا ماشین آلات خطوط قدیمی تولید شما دچار مشکل شده است و یا درکارخانه خود به دستگاهی نیاز دارید که قیمت بسیار بالایی دارد؟
یکی از راهکارهای شما این است که با کمترین هزینه، ماشین آلات دست دوم را درخطوط تولید خود جایگزین نمایید. واردات و ترخیص ماشین الات دست دوم با شروطی همراه است ، در صورتی که قصد وارد نمودن ماشین آلات مستعمل را داشته باشید بایستی مجوزی که در سازمان توسعه تجارت به عنوان کمیسیون ماده یک می باشد را اخذ کنید که اعضای این کمیسیون نماینده وزارت صنعت و معدن ، وزارت کشاورزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی ، بانک مرکزی و اتاق بازرگانی و صنایع معادن می باشند. با هدف کمک به تولیدکننده اعضای کمیسیون کلیه جوانب کار را می سنجند و درمورد درخواست شما تصمیم خواهند گرفت، اطلاعات زیر جهت کارشناسی به کمیسیون باید ارائه گردد:- عنوان کالا
- تعرفه گمرکی
- میزان حقوق ورودی
دو مورد از شرط هایی که در این کمیسیون بررسی می شود عبارتند از :
- این ماشین آلات در داخل تولید نشود.
- تولید این ماشین آلات در داخل کمتر از میزان درخواست آن باشد و تولیدات داخل پاسخگوی تقاضای داخل نباشد.
متن زیر برگرفته از : کتاب آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات در رابطه با واردات ماشین آلات مستعمل می باشد :
چگونگی ورود وترخیصی مستعمل – ماده 42
• ورود خودروهای مستعمل از جمله راه سازی در چهارچوب قانون مربوطه و آیین نامه اجرایی آن امکان پذیر است.
• ورود تجهیزات، دستگاه ها و ماشین آلات مستعمل برای خط تولید با رعایت مقررات مربوط به تایید وزارتخانه تولیدی ذیربط می باشد.
• در سایر موارد ورود کالای مستعمل با رعایت مقررات مربوط منوط به موافقت کمیسیون ماده یک این آیین نامه است.انواع ماشین آلات دست دوم کلیه ماشین آلات صنعتی مورد نیاز کشور که در داخل تولید نمی شود با نظر وزارتخانه ذیربط امکان پذیر است:
• ادوات کشاورزی دست دوم
• سوله و سازه های فلزی دست دوم
• ماشین آلات راه و معدن استوک
• دستگاه های ورزشی کارکرده
• ماشین آلات صنعتی دست دوم
• ماشین آلات خطوط تولید دست دومدر بخشنامه ای که به تازگی در وزارت صنعت، معدن و تجارت تصویب شده، واردات ماشین آلات مستعملی که نیاز به استاندارد اجباری دارند، به شرط دریافت شرایط استاندارد مجاز است.
سیدحسین صالحی با اشاره به مشکلات چاپخانهداران در زمینه واردات ماشینآلات چاپ دست دوم، عنوان کرد: تا پیش از این فقط چاپخانهداران میتوانستند ماشینهای چاپ دست دوم به کشور وارد کنند و این کار مشکلات زیادی برای آنها به همراه داشت زیرا برای ورود ماشینالات حتما باید کارت بازرگانی داشته باشند. خریداری و ورود دستگاههای چاپ اقدامی تخصصی است که عموما بازرگانان و تجار از عهده آن بر میآیند و چاپخانهداران به دلیل عدم ارتباط با کمپانیها و شرکتهای بزرگ فروشنده نمیتوانند خرید موفقی از این شرکتها داشته باشند.
صالحی با بیان اینکه به دنبال تفاهم دو وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت مدتی واردات ماشینآلات دست دوم با وقفه روبرو شده بود، توضیح داد: با ارسال نامهای از سوی وزارت صنعت بار دیگر ورود این دستگاهها به کشور آزاد شده است و بازرگانان نیز میتوانند کنار چاپخانهداران باشند. وی با اشاره به تخصص کار بازرگانان و لزوم به کارگیری این تخصص در حوزه چاپ یادآور شد: اغلب بازرگانان و تجار به دلیل ارتباط خوبی که با برخی از چاپخانهها و شرکتهای خارجی دارند در زمینه برخی تعهدات فروش ماشینآلات و بایدها و نبایدهای این حوزه آشنایی دارند و تجربه ثابت کرده که در این زمینه میتوانند عملکرد بهتری داشته باشند. وی همچنین درباره قوانین ورود ماشینآلات دست دوم گفت: طبق قوانین این ماشینها باید متعلق به پنج یا حداکثر ۱۰ سال قبل باشند و قدیمیتر بودن دستگاهها علاوه بر اینکه توجیه اقتصادی ندارد موجب فرسودگی ناوگان صنعت چاپ میشوند.
صالحی با بیان اینکه با ورود بازرگانان به موضوع ورود ماشینآلات صنعت چاپ باید هماهنگیهایی در کارهای گمرکی انجام شود، عنوان کرد: در این زمینه با توجه به اینکه چاوخانهداران از برخی معافیتهای عوارض گمرکی معاف بودند و ورود بازرگانان ممکن است مانع این معافیتها شود، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت باید برای جلوگیری از برخی مشکلات در این زمینه هماهنگ باشند.