اشکالات برج چاپ

توضیحات:

  • یک ماشین چاپ زمانی به درستی کار می کند که دنده های محرکه سیلندرهای آن درگیر شوند و زینک و لاستیک آن به طور صحیح تنظیم شده باشند. نقش آسوره های (رینگ های) سیلندر در اکثر ماشین های چاپ، قرار دادن دقیق سیلندرها در یک خط موازی و درگیر کردن دنده هاست. همچنین به عنوان راهنمای تنظیم ضخامت زیر لاستیک و زینک عمل می کند.

     

    در بسیاری از ماشین های چاپ، آسوره های سیلندر و زینک و لاستیک تحت فشار یکدیگر (آسوره به آسوره) کار می کنند تا نیرو بطور یکنواخت جریان پیدا کند و از بروز اثر نا مطلوب مثل داغ نورد که نتیجه درگیر نبودن صحیح دنده هاست جلوگیری شود. بعضی از ماشین های چاپ نیز بذون تماس آسوره ها کار می کنند.

    برای هر ماشین چاپی، دستورالعمل بستن زینک و لاستیک بر روی سیلندرها مشخص است که توسط سازنده آن عرضه می شود. اگر این دستورالعمل ها به هر دلیل در دسترس نباشد، باید به وسیله سازنده ماشین و یا نمایندگی آن جایگزین شود. این دستورالعمل باید در ماشین خانه در دسترس بوده و دقیقا رعایت شود.

    زینک و لاستیک را می توان با کمی انعطاف پذیری بر روی سیلندر بست، به این صورت که کاغذ زیر زینک را کم کرده و به زیر لاستیک اضافه کرده  و یا برعکس، بدون اینکه تغییری در فشار سیلندرها به وجود آید. این عمل باعث افزایش و یا کاهش طول چاپ از لب پنجه تا انتهای کاغذ می شود. به عنوان یک قاعده کلی، کاغذ زیر زینک و لاستیک را نباید بیش از ۱۳/. میلی متر تغییر داد. تجاوز از این مقدار می تواند آسیب های جدی به ماشین وارد سازد. در مورد چاپ مقوا و در جعبه سازی، طول چاپ را باید در  مرحله لیتوگرافی تنظیم کرد و نه بر روی ماشین چاپ.

    موازی بودن سیلندرهای ماشین چاپ با یکدیگر و عدم ساییدگی سطح آنها از اهمیت خصی برخوردار است. ساییدگی حتی به میزان ۰۵/. میلی متر می تواند در کیفیت چاپ، تاثیر منفی داشته باشد. ساییدگی بر اثر وجود رسوب و یا آسیب های ناشی از گرد و غبار کاغذ و افتادن آچار و یا دوتایی بردن کاغذ از بین سیلندرها ایجاد می شود. سیلندر آسیب دیده، کارآیی لازم را ندارد و باید تعمیر شود.

     

    اشکال ۱ ) خط یا نوارهای اضافی چاپی مربوط به دنده

    این خط ها همیشه به موازات لبه پنجه ها بر روی کاغذ ظاهر می شود، فاصله آنها از یکدیگر یکنواخت بوده و مشابه گام دنده های سیلندر است.

    علت اول : صحیح نبودن قطر کلی سیلندر لاستیک و زینک، که باعث تغییر سرعت دو سیلندر می شود و سیلندر لاستیک و زینک روی هم سر می خورند.
    بر اثر نامناسب بودن میزان ضخامت زیر زینک و لاستیک (زیربندی)، سیلندر لاستیک سعی در به حرکت در آوردن سیلندر زینک دارد (در نتیجه با دنده های سیلندر درگیر می شود)
    مشکل وقتی بیشتر می شود که آسوره های سیلندر، فشار لازم را نداشته و یا دنده ها خورده شده باشند.
    راه حل : زیربندی زینک و لاستیک را اصلاح کنید. کار رنگی را که نیاز به بیش از یک چاپ دارد، با زیربندی زینک، بالاتر از حد معمول در برج چاپ اول و پایین تر بودن لاستیک از سطح آسوره (رینگ) شروع کنید. با این کار، دستتان برای کم و زیاد کردن زیربندی زینک و لاستیک در چاپ های متعدد باز می شود.

    علت دوم : فشار بین آسوره ها درست نیست.
    نکته بسیار مهم : اگر فشار بین آسوره ها درست نباشد، صدمه کلی به ماشین وارد می شود.
    برای تنظیم دقیق فشار بین آسوره ها، راهنمای کار ماشین را با دقت مطالعه کنید.
    راه حل : فشار بین آسوره ها را به شرح زیر کنترل کنید :
    ۱٫آسوره ها را با دقت زیاد پاک کنید. زینک را ببندید به طوری که ضخامت کلی آن طبق راهنمای کار ماشین باشد. لاستیک را طوری ببندید که ۰۵/. یا ۰۸/. میلی متر بالاتر از ارتفاع استاندارد و صحیح برای  چاپ باشد. دقت کنید که لاستیک بطور کامل دور سیلندر بسته شده و کشش لازم را داشته باشد.
    توجه : ابتدا باید آسوره ها از هم جدا باشند، سپس فشار را کم کم افزایش دهید. این روش برای نصب لاستیک بادی مناسب نیست.
    ۲٫انگشت خود را با مرکب رقیق، رنگی کنید و چند نقطه روی آسوره سیلندر لاستیک بزنید.
    ۳٫ماشین را راه بیندازید و روی چاپ ببرید و بعد از چند دور، فشار را قطع کنید و ماشین را متوقف کنید.
    ۴٫ اگر فشار بین آسوره ها درست باشد، اثر مرکب بر روی آسوره های سیلندر زینک منتقل می شود.

    روش دیگر برای کنترل فشار بین آسوره ها به شرح زیر است :
    ۱-آسوره ها را کاملا تمیز کنید. زینک و لاستیک را به صورت استاندارد و صحیح ببندید و با سرعت متوسط، با کاغذ معمولی و استفاده از لاستیک غیر بادی ماشین را روی چاپ ببرید.
    ۲-بر روی هر دو آسوره سیلندر لاستیک، با مرکب یا مداد شمعی یک علامت کوچک بگذارید و ماشین را یکی دو دور راه بیندازید تا اثر مرکب یا مداد به صورت یک حلقه یکنواخت و کمرنگ در آید.
    ماشین را با سرعت عادی راه بیندازید، آسوره های سیلندر زینک را کنترل کنید. اگر فشار بین آسوره ها درست باشد، اثر یکنواخت حلقه مرکبی بر روی آسوره های سیلندر زینک نیز ظاهر می شود. اگر اثر ظاهر شده بر روی آسوره ها به شکل بریده بریده باشد، فشار بین آسوره ها کافی نبوده و یک یا هر دو سیلندر خارج از مرکز قرار گرفته اند و لنگ می زنند.

    نکته بسیار مهم : تنظیم فشار بین آسوره ها باید با دقت زیاد انجام شود. ماشین هایی که سرسیلندر بوشی دارند، در اثر وجود فشار اضافی بین آسوره ها، آسیب پذیر هستند. بوشهای سر سیلندر بر اثر فشار اضافی،داغ شده و گریپاژ می کنند و خط های بریده بریده روی آنها ظاهر می شود. ماشین هایی که سرسیلندر آنها، بلبرینگ های سوزنی دارد، ممکن است قبل از تنظیم فشار بین آسوره ها، نیاز به افزایش بار بلبرینگ ها داشته باشند. برای این کار، باید از تعمیرکاران وارد، کمک گرفت.

     

    علت سوم : جمع شدن گرد و خاک و پرز کاغذ بر روی دنده های سیلندر.
    راه حل : دنده های سیلندر را کاما تمیز کنید.

    علت چهارم : استهلاک آسوره های سیلندر
    راه حل : اگر راه حل های ذکر شده برای علت های اول، دوم و سوم کارساز نبود، آسوره های سیلندر باید کنترل و تنظیم و یا تعویض شوند. با استفاده از لاستیک بادی، اشکالات ناشی از دنده های سیلندر را می توان تا حدودی در چاپ برطرف کرد.

    علت پنجم : مرکب خیلی شل و یا چرب است.
    راه حل : از مرکب غلیظ تر استفاده کنید، در بعضی از موارد خط های موازی ناشی از خرابی دنده های سیلندر بر روی لاستیک دیده می شود اما روی کاغذ نمی آید. موقعی که از مرکب رقیق و چرب استفاده شده است، این خط ها نمایان تر شده و روی کاغذ نیز ظاهر می شوند.

    اشکال ۲ ) خطوط و یا نوارهای چاپی که ارتباطی با دنده ندارند

    علت : این خطوط به موارات لبه پنجه و یا از لب پنجه به طرف ته کار ظاهر می شود. این خط ها به علت وجود اشکال در نوردهای مرکب و آب و یا شل بودن لاستیک رخ می دهد.
    راه حل : اگر طرح خط های ناخواسته، به صورت غیر منظم و یا متغیر باشد، سفتی تسمه موتور اصلی را کنترل کنید، تسمه موتور باید کاملا تمیز بوده و چرب نباشد.

    اشکال ۳ ) چاپ غیر یکنواخت

    یکنواخت نبودن رنگ چاپ می تواند دو علت داشته باشد. یکنواخت نبودن مرکب و مناسب نبودن فشار سیلندرها. عدم یکنواختی بر اثر فشار سیلندرها به دلایل زیر است:

    علت اول : سیلندرهای زینک، لاستیک و یا چاپ کم کرده اند (خورده شده اند) و یا اینکه جِرم گرفته اند. برای بررسی این ایراد به روش زیر عمل کنید :
    ۱٫زینک و زیر زینکی را باز کنید.
    ۲٫مدور بودن سطح سیلندر را با ساعت مخصوص کنترل کنید. (در چاپخانه ها به غلط بوسیله اندازه گیری قطر و ضخامت، ساعت می گویند.)
    راه حل : سیلندر را تعمیر کنید. امروزه سطح سیلندر خراب را اسپری می کنند، یعنی ابتدا سطح آن را آنقدر می تراشند تا کاملا تراز و صاف شود، بعد فلزی از جنس سیلندر را روی آن می پاشند و آن را سنگ می زنند.

    علت دوم : ضخامت لاستیک یکنواخت نیست.
    ضخامت لاستیک باید دقیق و یکنواخت باشد، برای کنترل آن، از یک میکرومتر ثابت شده بر روی میز استفاده کنید. با لوله کردن لاستیک و عبور آن از دهانه میکرومتر می توانید ضخامت همه سطح لاستیک را کنترل کنید.

    روش دیگر به شرح زیر است :
    ۱٫از موازی و تراز بودن سیلندر زینک اطمینان حاصل کنید.
    ۲٫زینک را هم ارتفاع آسوره ببندید.
    ۳٫لاستیک را ۰۲۵/. میلی متر بالاتر از آسوره ببندید.
    ۴٫ به زینک مرکب بدهید، و ماشین را بدون کاغذ روی چاپ ببرید، و قسمت های مرکب نخورده روی لاستیک را کنترل کنید.
    ۵٫لاستیک را سر و ته کرده، تمیز بشویید. بار دیگر به زینک مرکب داده و ماشین را بدون کاغذ روی چاپ ببرید. اگر قسمت های خالی و مرکب نخورده روی لاستیک با حالت قبل فرق کند،اشکال از لاستیک است.
    ۶٫دقت کنید که لاستیک بیش از اندازه کشیده و سفت نشده باشد، برای سفت کردن دقیق لاستیک طبق دستورالعمل کارخانه، از آچار مدرج استفاده کنید.
    راه حل ۱ : لاستیک را تعویض کنید.
    راه حل ۲ : کاغذ نازک را به اندازه گودی جاخوردگی، پشت لاستیک و در شکل مورد نیاز بریده و با نوار چسب به قسمت هایی که چاپ نمی دهد، از پشت بچسبانید.

    علت سوم : سطح سیلندر لاستیک جرم گرفته و یا خوردگی دارد (کم کرده است).
    برای کنترل این قسمت ها، ابتدا از موازی بودن سیلندر زینک مطمئن شوید و سپس یک لاستیک نو بر روی سیلندر لاستیک قرار دهید. دستورالعمل علت دوم را انجام دهید اگر پس از برعکس کردن لاستیک، فضاهای گود و خالی در همان مناطق قبلی بر روی لاستیک مشاهده شد، سیلندر لاستیک دچار خوردگی شده (کم کرده)  و یا جرم گرفته است.
    راه حل : تعمیر و یا تعویض سیلندر زیر نظر مکانیک متخصص توصیه می شود. (یکی از روش های تعمیر، پاشیدن پودر فلز و سنگ زنی دقیق آن است.)

    علت چهارم : سیلندر چاپ،خوردگی دارد.
    برای کنترل، ابتدا از موازی بودن سیلندرهای زینک و لاستیک اطمینان پیدا کنید و دقت داشته باشید که سیلندر چاپ مرکبی نباشد. سپس لایه نازکی از مرکب را به لاستیک بمالید و یبلندر چاپ را کم کم در حالتی قرار دهید تا مرکب شروع به انتقال کند. نقاط گود مرکبی نخواهد شد.
    راه حل ۱ : سیلندر را می توان توسط پاشیدن پودر فلز تعمیر کرد. در غیر این صورت سیلندر باید عوض شود.
    راه حل ۲ : قسمت های خورده شده را با اسپری مخصوص پر کنید، سپس سطح سیلندر را سنگ بزنید. برای تعمیر اساسی نقاط آسیب دیده سیلندر چاپ،  طبق دستورالعمل زیر رفتار کنید:
    ۱٫پس از انجام موارد اول، دوم و سوم به منظور شناسایی نقاط گود سیلندر چاپ، یک تنپلات متوسط را بر روی کاغذ گلاسه چاپ کنید.
    ۲٫قسمت هایی را که چاپ آن ضعیف است با دقت از کاغذ چاپ شده جدا کنید.
    ۳٫سیلندر چاپ را با دقت تمیز کرده و مرکب و چربی را از روز آن پاک کنید، ماده پاک کننده سیلندر باید بدون آنکه اثرش باقی بماند، خشک شود.
    ۴٫کاغذ برش داده شده مرحله ۲ را به ماشین بدهید و با رسیدن کاغذ به سیلندر چاپ، ماشین را متوقف سازید.
    ۵٫با استفاده از کاغذ بریده شده به عنوان الگوی کار (شابلون)، یک یا دو لایه اسپری مس نازک که به عنوان آستری در رنگ بدنه اتومبیل کاربرد دارد بپاشید.
    ۶٫زمانی که اسپری خشک شد، یک برگ دیگر تنپلات را چاپ کرده و نقاط ضعیف چاپی را شناسایی کنید. دوباره طبق دستور داده شده نقاط گود سیلندر را اسپری کنید تا پر و صاف شوند.
    ۷٫ بعد از اسپری و خشک شدن آن، لبه های قسمت های اسپری شده را که در اثر استفاده از الگو ایجاد شده است، با سنباده نرم، هم سطح با سیلندر صاف کنید.

    اگر قسمت خاصی از سیلندر چاپ در اثر ورود جسم خارجی (مثل پیچ، مهره، فنر و آچار) آسیب دیده باشد به متخصص باتجربه مراجعه کنید و تعمیرات لازم را به شرح زیر انجام دهید :
    ۱٫به کمک یک تراشکار ماهر، محل آسیب دیده  را با دریل سوراخ کنید. یک پیچ فلزی از جنس نرم را چسب زده و داخل سوراخ محکم کنید، اضافات پیچ را بریده و سطح آن را همسطح با سیلندر صاف کنید.
    ۲٫ یک سوراخ دیگر را در نزدیکی سوراخ اول ایجاد کرده و مورد ۱ را تکرار کنید تا محل آسیب دیده کاملا پوشیده شود.
    ۳٫ قسمت تعمیر شده را با دقت سنباده بزنید تا سطح آن کاملا همسطح با سیلندر شود.
    ۴٫با استفاده از یک سنگ ظریف کوچک سطح قسمت تعمیر شده را پولیش کنید. دقت داشته باشید تا سطح تعمیر شده از سطح سیلندر گودتر نشود.
    این روش در صورتی موثر است که آسیب دیدگی سیلندر منحصر به محل ورود و عبور جسم خارجی از بین سیلندرها باشد. اگر اطراف محل برخورد با سیلندر هم جا خورده باشد، بهتر است که سیلندر را پیاده کنید.
    انجام این تعمیر بسیار دقیق و حساس است و بایستی توسط مکانیک ماهر صورت گیرد.

    علت پنجم : سیلندر زینک و لاستیک و یا سیلندر چاپ با یکدیگر موازی نیستند.
    راه حل : به راهنمای کار ماشین مراجعه کنید، و یا تعمیرات لازم را به وسیله مکانیک انجام دهید.

    علت ششم : چاپ در نقطه تماس بین دو سیلندر ضعیف است.
    وقتی که دو سیلندر به نقطه تماس خود می رسند، خوردگی آسوره ها و یا خارج از مرکز بودن دو سیلندر و یا عدم برقراری نقطه تماس، می تواند باعث ناهماهنگی در ایجاد فشار کافی در سیلندر چاپ شود.
    راه حل ۱ : آسوره های سیلندر را تنظیم و یا تعویض کنید.
    راه حل ۲ : فشار بین سیلندر زینک و لاستیک را افزایش دهید.
    راه حل ۳ : در ماشین های قدیمی تر که تعمیر آن از نظر مالی منطقی نباشد، می توان از لاستیک بادی استفاده کرد. این راه حل معمولا مشکل را کاهش می دهد.
    راه حل ۴ : برای کارهای حساس از ماشین چاپ دیگری استفاده کنید، برای چاپ کارهای حساس و دقیق از ماشین های فرسوده و آسیب دیده استفاده نکنید.

    علت هفتم : کثیف بودن آسوره های سیلندر، وجود چربی و گرد و خاک و تمیز نبودن یک آسوره، باعث بلند شدن سیلندر در آن قسمت و در نتیجه، کاهش فشار می شود.
    راه حل : آسوره های سیلندر را همیشه تمیز کنید.

    اشکال ۴ ) لرزش تصویر

    علت اول : درست نبودن ضخامت زیر زینک و لاستیک
    زمانی که تفاوت قابل توجه در سرعت حرکت بین سیلندر زینک و لاستیک به وجود آید، انعطاف پذیری لاستیک باعث جا به جایی مختصر آن در نقطه تماس بین زینک و لاستیک شده و تصویر چاپ شده به صورت ناقص و منحرف شده از محل اصلی آن چاپ می شود.
    راه حل : برای زیر لینک یا زیر لاستیک از جنس های خوب استفاده کنید.

    علت دوم : وجود فشار اضافی در سیلندر و هنگام چاپ با کاغذ گلاسه
    لرزش خودش را در مناطق تیره نشان می دهد و باعث پر کردن تصویر و از دست دادن جزئیات می شود. در این حالت معمولا مناطق روشن تصویر، تحت تاثیر قرار نخواهند گرفت.
    راه حل ۱ : با حداقل فشار سیلندر چاپ کنید، در صورت امکان از مرکب قوی استفاده نکنید.
    راه حل ۲ : از لاستیک بادی استفاده کنید.

    اشکال ۵ ) لک شدن کاغذ چاپ شده

    علت اول : لکه های مرکب (بر روی سطح چاپ شده) وقتی ظاهر می شوند که تصویر خشک نشده با سیلندر رابط تماس پیدا می کند.
    در ماشین های چاپ چند رنگ، کاغذ چاپ شده اغلب پس از جدا شدن از سیلندر لاستیک، بلافاصله به وسیله سیلندر رابط حمل و منتقل می شود.
    راه حل ۱ : برای رفع این اشکال می توانید از محافظ کاغذ بر روی سیلندر رابط استفاده کنید. نام تجاری این پوشش محافظ سوپر بلو (super blue) است.
    راه حل ۲ : بیشتر ماشین های چاپ ، سیلندر رابط را با طلق شیشه ای ناصاف و یا مواد دیگری که از سُر خوردن کاغذ جلوگیری می کند، می پوشانند. در این موارد باید با دقت کافی عمل شود.
    در ماشین هایی که برای انتقال کاغذ از قرقره و یا ستاره های کائوچویی بر روی سیلندر رابط استفاده شده باشد، باید دقت شود فرم بندی به صورتی باشد که فضای خالی برای حرکت این قرقره ها وجود داشته باشد. در جایی که این نکته رعایت نشده باشد، استفاده از نخ یا سیم بین دو قرقره، موثر خواهد بود.

    علت دوم : کاغذ تحت فشار در نقطه تماس بین دو سیلندر چروک می شود. یا تماس کاغذ با سیلندر چاپ در بعضی نقاط زودرس و نابهنگام است.
    این چین خوردگی و چروک، در صورت ناصاف بودن کاغذ اتفاق می افتد و تصویر چاپ شده بر روی آن به شکل کمرنگ و دوبله و در مجاورت تصویر اصلی ظاهر می شود. چنین علائمی اغلب در کاغذ پراکنده نخواهد بود . فقط در فضاهای معینی از چاپ اتفاق می افتد.
    راه حل ۱ : تغذیه کاغذ تخته جلو را کنترل کنید. (زمان تغذیه کاغذ، تنظیم نشان، ارتفاع فوتک)
    راه حل ۲ : کاغذ را عوض کنید.
    راه حل ۳ : مویی نگهدارنده کاغذ را روی سیلندر چاپ نصب کنید. این روش در ماشین های چاپ تک رنگ و برج اول چاپ در ماشین های چند رنگ انجام می شود. در برج های بعدی در ماشین های چند رنگ، ممکن است میله های باد و یا وسایل نگهدارنده التریکی لازم باشد.
    راه حل ۴ : برای صاف کردن لبه کاغذ، آن را در رطوبت مناسب قرار داده و شرایط صاف شدن لبه های کاغذ را فراهم سازید.

    اشکال ۶ ) چاپ سایه دار (دوبله) در ماشین های چند رنگ

    چاپ سایه دار یکی از موارد خاص و نشان دهنده تنظیم نبودن ماشین است. در ماشین های چند رنگ، تصویر چاپ شده روی یک برگ کاغذ، پس از عبور از برج اول، به لاستیک برج بعدی منتقل می شود و تصویر چاپ شده روی کاغذ بر روی برگ بعدی چاپ می شود. اگر این تصویر با تصویر قبلی روی هم نخوردند، سایه ای از تصویر قبلی در کنار تصویر به چشم می خورد. این اشکال به خصوص در چاپ  ترامه خودنمایی می کند و هر برگ چاپ شده پر رنگ تر اما متفاوت دیده می شود و موجب تغییر رنگ در تصویر خواهد شد.

    علت اول : سُر خوردن کاغذ از بین پنجه ها
    اگر لبه کاغذ از بین پنجه ها خارج شود، در چاپ بعدی رنگ ها روی هم نمی خورند که باعث چاپ دوباره و پر رنگ شدن کار می شود. از آنجایی که سُر خوردن کاغذها از بین پنجه ها یکسان نیست، بنابراین رنگ های چاپ شده در هر برگ با برگ های دیگر متفاوت خواهد بود.
    راه حل ۱ : دقت کنید که پنجه ها تمیز بوده و به طور صحیح عمل کنند.
    راه حل ۲ : پنجه های سیلندر چاپ و رابط را تنظیم کرده و دقت کنید که پنجه ها از کشش کافی و یکنواخت برخوردار باشند.
    راه حل ۳ : لقی میل پنجه ها و خوردگی بوشهای سرمیل و فشار فنر را کنترل کنید، هرگونه اشکالی از این قبیل باید اصلاح شود.
    راه حل ۴ : قرقره روی لنگ پنجه ها را کنترل کنید. سطح قرقره پنجه ها باید صاف و بدون هیچ گونه لقی عمل کند. در بعضی از قرقره ها مقدار کمی لقی جانبی، قابل چشم پوشی است.
    راه حل ۵ : لنگها را کنترل کنید،لبه های لنگ نباید تیز و یا دنده دار شده باشد، اگر این طور بود، آنها را تعویض کنید.
    راه حل ۶ : چسبندگی مرکب را در برج چاپی که سُر خوردگی کاغذ در آن اتفاق می افتد، کم کنید. بهتر است از این برج چاپ برای چاپ قسمت های تنپلات استفاده کنید.

    علت دوم : لقی سرسیلندرهای چاپ و رابط، لقی دو طرف سیلندر، پیچیدگی سرسیلندرها بوشها و یا بلبرینگ های سرسیلندر.
    راه حل : ماشین را تعمیر اساسی کرده، قطعات فرسوده را تعویض کنید.

    علت سوم : اشکال مکانیکی، چاپ دوباره با منشا اشکال مکانیکی به غیر از سُر خوردن کاغذ از بین پنجه ها، اغلب بطور تکراری و با ترتیب خاص (مثلا در هر دو یا سه برگ در میان اتفاق می افتد).
    راه حل : در این مورد باید با متخصص فنی مشورت شود، عملکرد ماشین باید کنترل شده و قسمتی که باعث چاپ سایه دار می شود، شناسایی شود. قسمت های مورد بررسی می توانند، پنجه های سیلندر رابط (در ماشین هایی که مجهز به دو یا سه سری پنجه رابط هستند) و یا سیستم آب، حرکت اجزای سیستم مرکب و حرکت جانبی نوردهای صلایه باشد. در صورت امکان می توانید هر یک از نوردهای صلایه را متوقف کرده و تغییر حالت احتمالی در چاپ سایه دار را مشاهده کنید، سپس هر یک از قسمت های آسیب دیده را تعمیر کنید. اگر اشکال مربوطه در یک سری از پنجه های رابط باشد، یک تکه کوچک نمد را بر روی سکوی پنجه سیلندر رابط بچسبانید و آن را کمی مرکبی کنید، به صورتی که کاغذها در موقع عبور علامت گذاری شوند، حداقل ۳۰برگ را به این صورت چاپ کنید، سپس نسبت چاپ سایه دار (دوبله) را در برگ های علامت گذاری شده کنترل کنید، با این روش می توان منبع اشکال را شناسایی کرد و فهمید که آیا تعمیر و یا تعویض قطعه ضروری است.

    علت چهارم : موج دار شدن و تغییر فرم لبه کاغذ در جریان چاپ
    متاسفانه تغییر فرم برگ های چاپ شده مشابه یکدیگر نیست. به عبارت دیگر تغییر شکل دو برگ کاغذ در یک برج چاپ شده باشند، مشابه یکدیگر نیست، در نتیجه چاپ رنگ آخر می تواند موجب تغییر حالت تصویر بر روی لاستیک گردد که موجب چاپ سایه دار و تغییر رنگ می شود.
    راه حل ۱ : لفاف بندهای کاغذ یا پالت مقوا را تا موقع استفاده از آن باز کنید. در موقع نگه داری در انبار آن را با نایلون بپوشانید.
    راه حل ۲ : کاغذهای چاپ شده را با لفاف پلاستیکی بپوشانید.
    راه حل ۳ : رطوبت محیط ماشین خانه را کنترل کنید.
    راه حل ۴ : کاغذ را تعویض کنید.

    علت پنجم : استفاده از کاغذ رول باز شده از چند رول متفاوت.
    در اغلب موارد سایه دار شدن چاپ ممکن است به علت استفاده از کاغذهایی باشد که از چند رول مختلف، با ویژگی های متفاوت باز و برش شده باشند.
    راه حل : ۱۵ تا ۲۰ برگ کاغذ مشابه ولی با مارک متفاوت از کاغذهای مصرفی خود را چاپ کرده و تغییر حالت سایه دار شدن را مورد کنترل و بررسی قرار دهید.

     

     

     


  • تهیه و تنظیم توسط نَما نِما
    تماس : 09133025634
    انتشار مطلب در :