در مورد ترخینه و خواص آن چه میدانید؟

توضیحات:

  • به نام خدا

    ترخینه به غذای آبکی گفته می‌شود که از دوغ تخمیر شده بدست می‌آید که به علت دارا بودن ویتامین‌ها و فواید متفاوت خواص ترخینه از آن در فصل سرما برای پیشگیری و درمان سرما خوردگی استفاده می‌شود.

    ترخینه بیشتر در فصل زمستان در اکثر روستا‌های مرکزی ایران به خصوص در استان‌های کرمانشاه و لرستان تهیه می‌شود.

     

    اما این غذای محلی اصالتا مربوط به شهر گلپایگان است. ترخینه به شکل آش یا سوپ بیشتر در روز‌های سرد پخته می‌شود،   ترخینه به دلیل دارا بودن حجم زیادی از آنتی بیوتیک‌های طبیعی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن برای درمان سرما خوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است که در ادامه مطلب با خواص ترخینه و فواید ارزشمندش آشنا می‌شویم.

    ترخینه چیست؟

    ترخینه معمولا از ترکیب غلات گندم، بلغور و جو در دوغ تهیه می‌شود  به این صورت که بلغور را به مدت چند ساعت با دوغ می‌پزند. بعد از پختن یک ترکیب خمیری به دست می‌آید که آن را با دست به صورت گرد در آورده و با اضافه کردن نمک و زردچوبه در زیر آفتاب خشک می‌کنند. بعد از خشک شدن  تکه‌های ترخینه را می‌توان با افزودن حبوبات و سبزی‌های معطر به صورت آش ترخینه آماده کرد.

     

    البته روش‌های مختلفی برای تهیه این آش وجود دارد و شما می‌توانید تمام ترکیبات بالا را به مدت ۱۰ روز در دوغ ترش بخیسانید؛ و سپس در زیر نور خورشید بخشکانید.

     

    مهمترین مزایا و خواص ترخینه

    درمان آنفولانزا و سرما خوردگی
    تقویت عمومی سیستم بدن دارای پروتئین بالا
    تقویت عضلات بدن
    انرژی زا
    منبع کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D
    دندان‌ها و استخوان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند
    تقویت بینایی
    خون ساز و رفع کم خونی شدید
    دارای ویتامین A بالا
    موثر در تقویت قلب و عروق
    دارای سرو تونین بالا و مبارزه با افسردگی
    بهترین غذا برای زنان باردار
    تقویت گوارش
    تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر که تمامی این‌ها از خواص ترخینه به شمار می‌رود.

    طرز تهیه آش ترخینه

    مواد لازم

    ترخینه سه عدد
    عدس  نخود لوبیا به دلخواه یک پیمانه
    سبزی آش جعفری، گشنیز، تره، اسفناج یا برگ چغندر، اسفناج  و یا هر سبزی که دوست درید می‌توانید به آن اضافه کنید.


    پیاز درشت خرد شده  یک عدد
    بلغور گندم ۱۰۰ گرم
    نمک و زرد چوبه به مقدار لازم


    ترخینه‌ها را با آب سرد خوب بشویید تا  کاملا تمیز شوند سپس ترخینه‌ها را در ظرف لعابی یا مسی بریزید سپس  آب جوش را به ترخینه‌ها اضافه کنید تا روی آن‌ها را بپوشاند.

    حبوباتی که دوست دارید را به ترخینه‌ها اضافه کنید.

    بلغور گندم  را که کمی با آب نیم پز شده به بقیه مواد اضافه کنید.
    در مرحله بعدی طرز تهیه آش ترخینه، سبزی آش یا اسفناج خرد شده را همراه با پیاز داغ به مواد اضافه کنید.
    به مواد داخل قابلمه نمک و زرد چوبه را اضافه می‌کنیم و بعد از آن صبر‌ می‌کنیم تا آشمان کاملا بپزد و جا بیفتد. هرچه آش بیشتر بپزد ترخینه‌های خشک بیشتر باز و لعابی می‌شوند و دوغ آن بیشتر بیرون می‌آید که بسیار لذیذ‌تر می‌شود.

     


  • تهیه و تنظیم توسط نَما نِما
    تماس : 09133025634
    انتشار مطلب در :